POVRATI I ZAMJENE

  • POVRAT ROBE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma zaprimanja proizvoda, odnosno zaprimanja zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 79.  Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora. Isti proizvodi definirani su člankom 79.točkom 3. Roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Prema navedenom, nemogućnost povrata ili zamjene odnosi se na svu rezanu robu naručenu u Interijeru Marko d.o.o.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom LINKU. 

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga koristeći spomenuti obrazac. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i standardnim informacijskim obrascem za jednostrani raskid ugovora na gornjem linku.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršiti ćemo povrat novca koji smo od vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad smo zaprimili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji ste vi izvršili uplatu, izuzev kada naručenu robu plaćate pouzećem. U tom slučaju novac isplaćujemo uplatom na vaš račun.U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je trgovca obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te  snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Robu koju vraćate dužni ste zaštiti folijom na način na koji vam je ista dostavljena kako se ne bi oštetila u transportu.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana.
Interijer Marko d.o.o. obavještava kupce da će umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o utvrđenom obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda ako postoji potreba za naknadom.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Interijer Marko d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. 

Naše preporuke vezano za preuzimanja proizvoda i postupanje s proizvodom a u vezi s jednostranim raskidom ugovora:

  • Naručeni proizvodi su pakirani u ambalaži. Pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni

  • Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska i eventualna unutarnja oštećenja.

  • Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi.

  • Ukoliko ste primili proizvod koji je s greškom (ima vidljiva oštećenja i mrlje), neposredno nakon pregleda proizvoda i utvrđivanje greške pošaljite obavijest na e-mail
    podne-obloge@interijermarko.hr o stanju robe (poželjno i fotografije) kako bi utvrdili isto, ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 5 radnih dana putem e-mail adrese. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će izvršen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Povrat robe trebate izvršiti na adresu naše trgovine:

Interijer Marko d.o.o.
Gospodarska 15
35207 Gornja Vrba, Slavonski Brod

  • ZAMJENA PROIZVODA

Zamjena proizvoda moguća je samo za robu koja je oštećena u transportu ili robu s greškom.

Ukoliko ste primili robu s greškom (ima vidljiva oštećenja i mrlje), neposredno nakon pregleda proizvoda i utvrđivanje greške pošaljite obavijest na e-mail podne-obloge@interijermarko.hr o stanju robe (poželjno i fotografije) kako bi utvrdili isto, ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
U najkraćem mogućem roku dobiti ćete povratnu informaciju o daljnjem preuzimanju oštećene robe i obavijest o slanju nove, zamjenske robe.

Ukoliko Vam roba koju ste naručili nije s greškom, već jednostavno ne odgovara dimenzijom ili bojom, istu možete vratiti prema uputama za povrat robe i ponovno naručiti drugi željeni proizvod.